Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimecres, 5 de setembre del 2012

Quants milions de segadors aquesta vegada?

Ja tenim la manifestació del 11S a la vora. Com que la premsa del règim, o sigui tota, l'endemà dirà que hi han anat uns quants milions de persones, aquí us oferim una eina clau per saber què haurà passat.

Vet aquí el recorregut, segons el que publica el periòdic La Vanguardia:
"La cabecera de la manifestación se situará a la altura de Paseo de Gracia con Gran Vía, tras recorrer una parte de Gran Vía se desviará por Pau Claris, después avanzará por Vía Laietana hasta Marquès de l'Argentera, y allí recorrerá el último tramo hasta las puertas del Parque de la Ciutadella, donde está el Parlamento catalán. Para no colapsar la marcha en sus inicios, la ANC recomienda a los asistentes empezar el recorrido por los Jardines Salvador Espriu, en lo alto del Paseo de Gracia".


Els m2 de l'àrea del recorregut són 131.951, calculats des dels Jardins Salvador Espriu fins al Parlament de Catalunya -en groc a la fotografia- sense descomptar arbres, bancs, parterres i espais ocupats diversos, o sigui que de fet són menys m2.

Informació treta del periòdic El País:
"En marchas con poca densidad, los expertos y Fuerzas de Seguridad coinciden en que la ocupación es de una persona por cada metro cuadrado. En manifestación con mucha densidad es de un máximo de cuatro".

131.951 m2 * 1 pers/m2 = 131.951 manifestants
131.951 m2 * 2 pers/m2 = 263.902 manifestants
131.951 m2 * 3 pers/m2 = 395.853 manifestants
131.951 m2 * 4 pers/m2 = 527.804 manifestants


S'ha de tenir en compte que aquests resultats suposen una densitat constant al llarg de la manifestació, això vol dir que quan la capçalera de la manifestació arribi al final (Parlament de Catalunya) hi ha d'haver la mateixa densitat al punt d'inici (Jardins de Salvador Espriu), uns 4 quilòmetres en total. També s'ha de tenir en compte que hi ha gent fora del recorregut oficial, però en densitats menors.

Els organitzadors saben que en aquest espai no hi poden col.locar més gent i si no trien un espai més formidable, com la Diagonal de dalt a baix (uns 450.000 m2), és perquè tenen una consciència exacte de la seva limitada capacitat de mobilització.

Amb aquestes dades faré un pronòstic: en el millor dels casos, tot i que és molt improbable, a la manifestació hi haurà 250.000 persones (un quilòmetre amb una densitat mitjana de 3 persones al recorregut oficial, més altres persones als carrers laterals). FC